Starostlivosť o pokožku v tehotenstve

Produkty Mom's Choice: Starostlivosť o pokožku v tehotenstve a počas dojčenia

Očakávate nový prírastok do rodiny alebo sa z vás práve stala čerstvá mamička? Toto vzácne obdobie sa spája s množstvom krásnych okamihov, no občas aj so zvýšeným stresom. Starostlivosť o pokožku v tehotenstve a počas dojčenia nadobúda iné rozmery, a ako mamičky sa snažíme byť obozretnejšie so zložením produktov, po ktorých v našej rutine siahame. 

Našťastie, dnes je už oveľa menšou výzvou nájsť vhodné výrobky, bezpečné pre vás a vaše bábätko. Veľkou nápomocnou vám bude, ak sa zameriate na prírodné zloženia. 

V tomto sprievodcovi vám poradíme, aké výrobky je vhodné používať. A naopak, ktorým ingredienciám by ste sa mali rozhodne vyhnúť. A na záver vám predstavíme produkty z rady Mom's Choice - vyvinuté na bezpečnú a šetrnú starostlivosť o pokožku pre tehotné a dojčiace ženy.

 

Starostlivosť o pokožku v tehotenstve 

Pýtate sa, prečo je bezpečnosť používaných produktov pre budúce mamičky tak dôležitá? Vo väčšine komerčných výrobkov sa nachádzajú rôzne toxické prísady (aj keď len v malých množstvách), ktoré sú škodlivé pre naše telo, či dokonca pre vývoj bábätka. Výskumy ukázali, že veľa chemikálií z týchto produktov sa ľahko absorbujú cez pokožku do tela a krvného obehu. Dlhodobým používaním môžu tieto látky narušiť funkciu hormónov či zvýšiť riziko vrodených chýb u bábätka. 

Dbať na vhodnú starostlivosť o pokožku v tehotenstve preto neznamená len udržať svoje telo krásnym a zdravým, ale je aj o tom vyhnúť sa škodlivým toxínom a chemikáliám. Niektoré chemické látky môžu predstavovať hrozbu pre vyvíjajúci sa plod, zatiaľ čo iným sa treba vyvarovať počas dojčenia. 

 

Mom's Choice - bezpečná starostlivosť o pokožku v období tehotenstva 

Každej mame záleží na bezpečí a blahu svojej rodiny. Aj z tohto dôvodu sme vyvinuli čisté a prírodné prípravky starostlivosti o telo pod záštitou Mom's Choice. Táto rada je zostavená so zámerov bezpečného používania počas tehotenstva, s ohľadom na bezpečnostné štandardy. 

Už dávno nie je žiadnym tajomstvom, že konvenčná dekoratívna kozmetika je farbená syntetickými látkami a obsahuje ťažké kovy. Naopak, naše výrobky sú farbené pigmentami z čistého ovocia, zeleniny či minerálov. Zloženie produktov Mom's Choice neobsahuje žiadne škodlivé či syntetické látky. Rovnako ako produkty 100% PURE neobsahujú žiadne z látok, ktoré si o chvíľu vymenujeme nižšie. 

 produkty ktoré neškodia deťom

10 látok, ktorým sa vyhnite počas tehotenstva a dojčenia
  1. Retinol

Síce je retinol obľubovaným produktom v starostlivosti o pleť, podľa súčasných výskumov má adekvátna hladina retinolu zásadný význam pre zdravie tehotných žien a vyvíjajúceho sa plodu. Aj napriek jeho množstvu výhod sa odporúča obmedzovať jeho užívanie počas tehotenstva a dojčenia, nakoľko prechádza do mlieka. 

  1. Hydrochinón

Pri hydrochinóne síce nebolo preukázané, že by spôsoboval vrodené chyby u novorodencov, avšak sa vo veľkej miere vstrebáva do pokožky. Aj preto je lepšie sa tejto látke vyvarovať počas tehotenstva.

Výbornou prírodnou alternatívou k hydrochinónu je fermentovaná ryža a produkty z nej ktoré nájdete u nás na e-shope, kyselina kojová a citrusy. 

  1. Kyselina salicylová

O ústne podávanej kyseline salicylovej sa počas neskorého tehotenstva zistilo, že môže zvyšovať riziko vnútrolebečného (intrakraniálneho) krvácania. Aj pri lokálnom užívaní sa preto odporúča sledovať jej množstvo, ktoré by nemalo presiahnuť 2%. U nás sme sa jej vyhli úplne, a takisto aj iným betahydroxy kyselinám (BHA).

  1. Formaldehyd, DBT či toluén 

Dlhodobé užívanie formaldehydu a jemu príbuzných chemikálií (dibutylftalát či toluén) je spojené so zvýšením toxicity v ženskom reprodukčnom systéme. Tieto látky sa často nachádzajú napr. v lakoch na nechty.

  1. Parabény

Parabény patria medzi konzervanty. Tieto konzervačné látky bránia množeniu baktérií a plesní vo výrobkoch. Parabény sa môžu absorbovať cez kožu až do krvi, a tak sa dostať k vášmu bábätku. Táto látka sa pritom často spája s ochoreniami ako rakovina prsníka, narušenie endokrinného systému či s rôznymi reprodukčnými problémami. 

  1. Amónne zlúčeniny

Vo vlasových prípravkoch bežne nájdete tzv. kvartérne amónne zlúčeniny - avšak tehotné ženy a bábätká môžu byť na tieto látky obzvlášť citlivé. Naša prírodná starostlivosť o vlasy tieto látky, samozrejme, neobsahuje. 

  1. Mastenec

Mastenec, inak známy aj ako talcum powder, sa používa najmä v dekoratívnej kozmetike. Spája sa so zafarbeným azbestom, čo je známy karcinogén.

  1. Hliník

Hliník je rovnako známa toxická látka, ktorá napáda nervový systém, a v tehotenstve môže byť nebezpečným aj pre samotný plod. 

  1. Oxybenzón a avobenzón

Nič vám tieto pomenovania nehovoria? Tieto látky sa často nachádzajú v krémoch na opaľovanie a sú ľahko vstrebávateľné, čo môže znamenať riziko pre správny vývoj plodu. Preto naše produkty na opaľovanie tieto látky v žiadnom prípade neobsahujú. Na našej stránke nájdete 100% prírodné produkty na opaľovanie, ktoré neškodia vám ani vašim ratolestiam.

  1. PEG

PEG (polyetylénglykoly) sú prísady na báze ropy. Používajú sa prevažne v hydratačných a telových krémoch alebo pleťových sérach. Zvyšujú absorpciu vlhkosti a jej udržania v pokožke. No takisto môžu uľahčiť absorpciu chemikálií do krvi. Naše 100% prírodné telové krémy neobsahujú žiadnu z týchto prísad a preto sú pre vašu pokožku bezpečné a dokonca výživné a dodávajú telu potrebné vitamíny.

 

Éterické oleje - áno alebo nie?

V tehotenstve je lepšie sa vyhnúť niektorým éterickým olejom, najmä ak ich užívate vnútorne. Jedná sa o oleje zo šalvie, rozmarínu, mäty, tymianu či anízu. 

Niektoré výrobky z rady Mom's Choice obsahujú malé množstvo éterických olejov z rozmarínu, mäty a tymianu pre ich fantastickú antimikrobiálnu a konzervačnú schopnosť. Ak si však ich používaním chcete byť úplne istá, poraďte sa o ich užívaní so svojím lekárom.

 

Naše obľúbené produkty pre budúce a novopečené mamičky

Prešli sme si prísadami, ktoré sú absolútne no-go počas tehotenstva a dojčenia. A teraz by sme vám rady povedali niečo o produktoch, ktoré môžete so spokojným vedomím používať. Naše produkty Mom's Choice sú spoľahlivou voľbou, ak sa jedná o bezpečnú starostlivosť o pokožku v tehotenstve a počas dojčenia. 

Nasledujúce riadky sme venovali naším favoritom z tejto rady!

 

 prírodné produkty vhodné pre deti

 Starostlivosť o pokožku 

Počas tehotenstva sa mnoho žien stretne s tvorbou strií. Aby sme pokožku v oblasti bruška, bokov a stehien podporili a hydratovali, vyvinuli sme pre vás tú správnu zmes prísad, bezpečnú na použitie aj v období tehotenstva. Nájdete ju napríklad vo forme telového masla na strie alebo šľahaného kokosového telového masla.

Hormonálne výkyvy môžu spôsobiť tzv. hyperpigmentáciu, zvanú aj ako melazma. Ešte, že existuje vitamín C, ktorý nám vie pomôcť v tejto problematike a efektívne zosvetľuje tmavé škvrny. Nájdete ho v našom sére s vitamínom C, maske s vitamínov C či vo forme koncentrátu. 

Ďalším z častých problémov v tehotenstve je zvýšená tvorba akné. Tá je spôsobená tiež hormonálnymi výkyvmi a môže byť dosť nepríjemnou záťažou. Bojovať s ňou môžete s naším koncentrovaným lokálnym sérom tea tree  či s ďalšími produktami z tejto rady.

 

Starostlivosť o vlasy

Niektoré čerstvé či nastávajúce mamičky sa často sťažujú na rednutie a vypadávanie vlasov. A kým je tento jav úplne normálnym v tomto období, dozaista je to pre väčšinu žien nepríjemné. Ako riešenie pre vás máme produkty na podporu rastu vlasov plné vitamínov. Tie ich zároveň aj spevnia a vyhladia.

 

Tehotenstvo je kúzelné

Tehotenstvo je dôležitým míľnikom v živote ženy, a rozhodne si treba toto obdobie vychutnať. Aj keď má svoje úskalia, stojí za to. Aby ste si toto kúzelné obdobie mohli vychutnať naplno, vyvinuli sme pre vás produkty, ktoré riešia väčšinu stresov prichádzajúcich s tehotenstvom a dojčením.

U nás nájdete bezpečné prípravky, ktorých ingrediencie starostlivo vyberáme na základe prísnych noriem. Vďaka nim nemusíte hodiny študovať často nezrozumiteľný zoznam prísad každého produktu a strachovať sa pre jeho obsah. Namiesto toho vám pomôžeme zmierniť ťažkosti spojené s tehotenstvom a dojčením, aby ste si vy tak mohli užiť vzácne okamihy so svojou rodinou, spokojná a sebavedomá vo svojej koži.

100percentpure.sk nájdete na GLAMI.sk