Ako na správny a šetrný píling tváre

Zo zimného spánku sa neprebúdza len príroda, ale hlavne naša suchá pleť, ktorej musíme dopomôcť k zotaveniu. Jedným zo zaručených spôsobov pre návrat žiarivej pleti je práve peeling tváre, inak nazývaný aj ako exfoliácia. 

Hoci peeling tváre veľa ľudí zanedbáva, mal by byť neodmysliteľnou súčasťou pri starostlivosti o pleť. Podľa čoho si však vybrať ten vhodný peeling? A ako na účinnú exfoliáciu?  

píling tváre 

 

Peeling v skratke 

Povedané jednoducho - exfoliácia je proces odstraňovania odumretých kožných buniek z povrchu pokožky. Vďaka tomu pôsobí pleť vitálnejšie, urýchľuje sa regenerácia a pokožka vie lepšie vstrebávať látky z používaných produktov

 

Ako exfoliovať tvár

Poznáme niekoľko metód, ako na exfoliáciu pleti. A kým pre každého môže vyhovovať iný spôsob, dbajte na to, aby bol zvolený produkt a jeho zloženie šetrný k vašej pleti a nenarušil jej bariéru. To by mohlo viesť k nepríjemnému začervenaniu a iritácii.

 

Chemická exfoliácia pleti

Slovo 'chemický' môže znieť zo začiatku odstrašujúco. Pokiaľ však ide o exfoliáciu pleti, jedná sa o jednu z najúčinnejšieho spôsobu čistenia pokožky. Na rozpustenie odumretých kožných buniek sa používajú chemické kyseliny s rozličnou koncentráciou. Za alfu a omegu chemických peelingov sa považujú hydroxykyseliny (AHA/BHA) - napr. kyselina mliečna, glykolová, jablčná a salicylová.

 

Mechanická exfoliácia pleti

Mikropeelingy pleti

Tento typ pleťového peelingu sa skladá z drobných čiastočiek (mikročastíc) ako je jemne mletá ovocná dužina, cukor, ovos alebo prášky zo škrupín. 

Náš obľubovaný Matcha Oat Face Scrub využíva exfoliačný matcha prášok a koloidné ovsené vločky na zjemnenie pleti. Koloidné ovsené vločky sú známe tým, že neuveriteľne vyživujú aj tú najpodráždenejšiu pokožku. Táto receptúra môže byť príťažlivá pre tých, ktorí hľadajú ľahkú až strednú exfoliáciu.

Ak uvažujete nad niečím pre rozjasnenie a dodanie vitality, vyskúšajte náš pleťový peeling Strawberry Lemonade Jelly Scrub. Ovocné extrakty z goji, citrónov a jahôd nielen znejú ako lahodná kombinácia, ale dodajú pokožke potrebné antioxidanty a kyselinu ellagovú. Látky, ktoré sú účinné pri starostlivosti o mastnú pleť.

 

                                                  peeling tváre          matcha peeling      exfoliácia pleti

 

Peeling

Väčšina komerčných, zrnitých pilingov dráždi pokožku a vytvára na nej mikrotrhliny. To často narobí viac škôd než úžitku. 

Acai Pulp Facial Scrub z našej ponuky je veľmi jemný a šetrný, preto sa jeho používanie odporúča aj pre citlivú pokožku. Tento peeling, bohatý na antioxidanty, obsahuje mleté hroznové jadierka a dužinu acai, vďaka čomu nadobúda jemnú, ale zato účinnú exfoliačnú schopnosť. 

 

Zaručený postup na správny peeling tváre

Exfoliácia pleti je dôležitým komponentom v starostlivosti o pleť - ponúka našej pokožke dôkladné čistenie a stará sa o jej zdravý vzhľad. Piling však odstraňuje z tváre starú vrstvu pokožky, čím odhaľuje mladé, nedozreté bunky. Kvôli tomu je nesmierne dôležitá následná starostlivosť o pleť. Najefektívnejším je aplikácia ľahkých, šetrných produktov, ktoré dodajú pokožke správnu hydratáciu.

 

Použite toner

Keď je exfoliácia pleti za nami, môžete na pokožku šetrným spôsobom naniesť hydratačný toner. Ten z tváre odstráni odlupujúcu sa pokožku a zároveň podporuje uzavretie vody v kožných bunkách.

 

Nanesenie séra

Tento krok je dobrovoľný. Avšak použitie séra s kyselinou hyalurónovou by ste mali zvážiť, ak trpíte dehydratovanou pokožkou alebo túžite po extra pružnej pleti.

 

Zvlhčite tvár

Hydratačný krém pomáha chrániť jemnú pokožku s novým povrchom. Vytvára na tvári ďalšiu extra vrstvu, ktorá má výhody zamykania vody v pokožke, čím podporuje jej pružnosť a vitálnosť. 

Exfolianty sú rôzne a každý musí nájsť ten správny, ktorý vyhovuje najviac potrebám jeho pokožky. Malý tip na záver - vždy si prípravok najskôr vyskúšajte na pokožke na ruke, aby ste sa uistili, že vám peeling nespôsobuje začervenanie a podráždenie. 

100percentpure.sk nájdete na GLAMI.sk